Claudicatio Intermittens (etalagebenen) – Het centrum – Amersfoort

Claudicatio Intermittens (etalagebenen)

Claudicatio Intermittens (etalagebenen)

Looptraining bij Claudicatio Intermittens

Claudicatio intermittens (etalagebenen) is een uiting van Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV) en wordt veroorzaakt door slagaderverkalking (artherosclerose) in de benen. Slagaderverkalking komt bij ieder mens voor; het is een onderdeel van het ouderdomsproces. De bloedvaten worden door de jaren heen minder elastisch en stug en dik. De binnenkant van de slagader raakt beschadigd door het afzetten van vetten (cholesterol) en kalk, wat door het bloed vervoerd wordt. Hierdoor worden de bloedvaten steeds nauwer. Uiteindelijk kan er een flinke vernauwing ontstaan, een zogenaamde stenose. Bij inspanning, zoals bijvoorbeeld lopen, ontstaat hierdoor een pijnlijke kramp of een doof gevoel in de benen. Bij het stilstaan verdwijnt dit gevoel.

De behandeling zal bestaan uit een op maat gemaakt trainingsprogramma. Dit is afhankelijk van de resultaten van het fysiotherapeutisch onderzoek.

De training zal onder andere bestaan uit:

Omdat claudicatio intermittens een chronische aandoening is, wordt deze vanuit de basisverzekering vergoed, dit gedurende 1 jaar, met een maximum van 37 behandelingen. Voor verdere informatie omtrent de vergoeding kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Voor meer informatie zie www.claudicationet.nl